Schilderij van een bruine gestreepte kat en een witte kat zittend op een katten krabpaal, met grijze achtergrond.

Coda en Nala

Het schilderij van Coda en Nala was een huwelijkscadeau van een van de getuigen aan het bruidspaar (de baasjes). Een hele speciale gelegenheid dus!

Ik kreeg een aantal foto’s doorgestuurd, waarvan we al snel deze hebben geselecteerd als mooiste om te schilderen. Ze kijken hier zo mooi in de camera, en er is interessante belichting vanaf de rechter kant.

We waren het er al snel over eens dat een andere achtergrond het geheel nog mooier zou maken. Op de foto valt de bruine kat weg in de donkere achtergrond, en de witte kat in de lichte achtergrond. Beide katten zouden mooier uitkomen als het licht en donker in de achtergrond omgedraaid zouden worden. Om daar alvast een beeld bij te geven heb ik toen een snelle schets gemaakt in photoshop. Toen die positief werd ontvangen was er een duidelijk plan om te schilderen.

Ik ben dit keer begonnen met de achtergrond, en heb vrij snel de grote kleurvlakken van de katten geschilderd. Op die manier kan ik in het begin al goed zien of alle kleuren bij elkaar passen of dat daar nog iets aan moet veranderen. Later ben ik overal nog beter gaan kijken of de vormen kloppen, en begon de vacht meer op haar te lijken.

Op het laatst heb ik allerlei kleine details toegevoegd zoals de snorharen en glinstering in de ogen, wat het echt af maakt. Iedereen was superblij met het schilderij!